Katalog från Norton - bryning av eggverktyg

Hittade en gammal katalog från Norton Scandinavia AB som jag inte minns var jag fått den ifrån, finns en hel del intressant information om deras brynen samt deras syn på slipteknik och bryning.

Norton - Bryning av eggverktyg - en viktigt procedur inom industri och hantverk. Av Gösta Schröder. Stockholm 1958

Jag skannade in alla sidor i katalogen med hjälp av appen Office Lens (Android / iOS) och lade på en enklare färgkorrigering i Photoshop enbart med hjälp av funktionerna *Automatisk Toning*, *Automatisk Färg* och *Automatisk Kontrast* som finns under menyn *Bild/Image*.

Vid inskanning placeras ljusa sidor med fördel på en mörk/svart bakgrund och vice-versa. Ha gärna ett stöd för telefonen så att den ligger på samma höjd och plats hela tiden så ökar du chanserna för bra bilder.