Test av rostlösare

Från Malm Motors AB köpte jag två olika rostlösare, EVAPO-RUST Gel Rust Remover och Frost Rust Remover. Jag hade planerat att köpa EVAPO-RUST i flytande form också, efter att ha tittat på youtubekanalen Hand Tool Rescue, men den var slut i lager och verkade inte gå att få tag på i Sverige överhuvudtaget. Efter att ha läst lite forumposter verkar alla sådana här rostlösare som är utan syror, petroleum, nedbrytningsbara och icke frätande utgå ifrån samma produkt, likaså EVAPO-RUST. Redan efter en timme hade man rätt märkbara resultat, se bilderna i galleriet nedanför. Ytan ger ungefär samma finish, efter att man stålborstat den, som när man använder sig av elektrolys, men det kräver just stålborstning, då ytan blir lite matt och tråkig, inte så långt ifrån ättikabad faktiskt. Men eftersom jag blånerade dessa yxhuvuden efteråt gjorde det inte så mycket. Blåneringsvätskan har jag köpt från Stockholms vapenfabrik.